Ανακοίνωση για Εποπτείες 2021

Ανακοίνωση για Εποπτείες 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πολύ συχνά ακούμε τους επαγγελματίες Ειδικούς Παιδαγωγούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, τον θυμό τους, την αγανάκτησή τους, την κόπωσή τους σε συνδυασμό φυσικά με τα τόσα όμορφα συναισθήματα που έχουμε την πολυτέλεια να βιώνουμε όταν εργαζόμαστε με τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Με στόχο το μοίρασμα και τη διαχείριση των δυσκολιών αυτών, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική ζωή των Ειδικών Παιδαγωγών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ειδικών Παιδαγωγών προτίθεται να συνεχίσει τις ομάδες εποπτειών που έχουν ήδη δημιουργηθεί και κατά τη φετινή σχολική χρονιά, όπως επίσης και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη του, εάν το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό τη δημιουργία νέων ομάδων εποπτειών.

Οι ομάδες αυτές θα αποτελούνται από μικρά σύνολα Ειδικών Παιδαγωγών, με μέγιστο αριθμό τα οχτώ άτομα. Η Αναστασία Χ” Γιαννακού θα είναι η επόπτρια για τις συναντήσεις αυτές. Στις συναντήσεις αυτές, θα μπορούν να συζητούνται θέματα τα οποία τους απασχολούν και τα οποία σχετίζονται με την εργασία τους. Πιο συγκεκριμένα, προβληματισμοί όπως τρόποι διαχείρισης συγκεκριμένων περιστατικών, διαχείριση γονέων, διαχείριση άλλων εκπαιδευτικών είναι μερικά από τα θέματα τα οποία θα αναλύονται. Επίσης, κατά τις συναντήσεις αυτές, αν οι ομάδες το επιθυμούν, θα μπορούν να γίνουν και επιστημονικού τύπου ενημερώσεις πάνω σε θέματα που ενδέχεται να ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες.

Οι συναντήσεις αυτές, θα γίνονται μια φορά το μήνα, μέσω της πλατφόρμας Skype και θα διαρκούν μια ώρα. Οι ομάδες θα είναι κλειστού χαρακτήρα, δηλαδή δε θα προστίθενται στις ομάδες αυτές άτομα, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης εχεμύθεια. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνα τα μέλη του ΠΑΣΕΙΠ. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα καθορίζεται από την Αναστασία Χ” Γιαννακού σε συντονισμό με τους συμμετέχοντες της ομάδας. Η θεματολογία θα αποφασιστεί στην πρώτη συνάντηση, ανάλογα με τις προτάσεις και τις ανάγκες της ομάδας. Το κόστος των τριών συναντήσεων θα ανέρχεται στα 30 ευρώ, οι συναντήσεις θα προπληρώνονται και θα υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον συναντήσεων.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δρ. Αναστασία Χ” Γιαννακού, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: hadjanas@cytanet.com.cy, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ΠΑΣΕΙΠ: paseip2016@gmail.com και στο τηλέφωνο του ΠΑΣΕΙΠ: 99092204.
Θα γίνονται δεχτές δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνονται με την αποστολή μηνύματος ενδιαφέροντος στο paseip2016@gmail.com.

Με εκτίμηση,
ΔΣ ΠΑΣΕΙΠ
books-1655783_1920
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Πατώνας Αποδοχή, δίνετε την άδειά σας για χρήση των cookies.